Unsaid - Precious Emotions in Jewelry
 
IN THE PRESS

ELLIPSIS: UNSAID LIBRARY EN LOUISE MERTENS VERTALEN EMOTIES NAAR KUNST

Elle België
|
Dec, 2019

Unsaid Library en Louise Mertens komen met de prachtige expo Ellipsis rond emoties op de proppen.

Emoties in al hun vormen, het wel of niet uiten ervan, hun verrassingsfactor: het werkt inspirerend, en dat voor meer dan één artiest. Unsaid Library heeft er haar volledige DNA op gebaseerd: het in Antwerpen gebaseerde juwelenlabels bestaat immers uit enkele collecties die elk op hun manier een moeilijk te uiten emotie vatten. “Willens nillens brengen emoties mensen samen, en dat is precies wat we met Unsaid Library willen bewerkstelligen,” aldus oprichtster Shraddha Mehta. Ook grafisch ontwerpster Louise Mertens laat zich graag leiden door de gevoelswereld bij het maken van haar uitgesproken collage art. Dat beide dames vroeg of laat samen achter de ontwerptafel zouden eindigen, mag dan ook geen verrassing zijn.

Geen klassieke collab echter, wel een heuse tentoonstelling die onder de noemer Ellipsis de kracht van emoties vertaalt naar een reeks kunstwerken van Mertens’ hand, net als een limited edition capsule collectie juwelen met Unsaid Library signatuur. De Belgische ontwerpster heeft een zwaar jaar achter de rug en koos ervoor om rond het thema “kwestbaarheid” te werken. Kwetsbaarheid in al haar facetten wel, dus ook de empowering kant ervan: het feit dat uitkomen voor je eigen fragiliteit je opnieuw sterker kan maken en veel energie met zich meebrengt. “Kunst is altijd sterker als het vanuit het hart komt, wat me zeer enthousiast maakte over deze samenwerking,” aldus Mertens. “Ik denk dat veel mensen zich daarin kunnen herkennen. Terugkijkend op dit hoofdstuk in mijn leven zie ik geen verlies, maar eerder een levensles die ik moet koesteren en waarvoor ik dankbaar ben. Je moet een deur sluiten om een nieuwe te openen, en daarom is “hoop” ook een belangrijk thema in deze reeks.” Die hoop vertaalt zich naar de drie puntjes die je in de collectie juwelen terugvindt -steeds in geel-, wit- of roségoud te verkrijgen.

De samenwerking met Louise Mertens is de eerste van een reeks creatieve collabs waarmee Unsaid Library de kracht van emoties wil uitdragen. De collectie juwelen is in beperkte oplage beschikbaar in de flagship van het label (Schutterhofstraat 25). Voor de tentoonstelling moet je dan weer van 25 november tot 12 januari in de prachtige showroom zijn (De Burburestraat 20). De expo sluit in de week tussen Kerst en Nieuw eventjes de deuren, maar verwelkomt je verder van donderdag tot zondag van 13u tot 18u.

Nog meer emotionele kunst? Neem een glas wijn bij de hand en probeer deze ingrijpende documentaire over het leven van Lee McQueen zònder tranen af te sluiten. Doet deugd!

You can read the published article here.

|
Oct, 2019
Unsaid Library la marque de bijoux belge qui matérialisé nos émotions
Read more
|
Jul, 2019
Juwelenmerk unsaid library opent pop up in knokke
Read more
Close