Unsaid - Precious Emotions in Jewelry
 
IN THE PRESS

15 X Belgische juwelen die tijdloos en niet alledaags zijn

L'Officiel
|
Dec, 2019

Juwelen zijn gemaakt om te doen dromen. En er zijn meer Belgische juwelenontwerpers die daar met glans in slagen, dan je denkt. 15 Belgische juwelenontwerpers, voor elk budget.

In de wereld van de luxe spelen juwelen een rol met duizend facetten. Het bijzondere aan de Belgische juwelenhuizen schuilt in hun vaak onalledaagse creativiteit: ongeremd kleurgebruik, het uitvinden van ingewikkelde mechanismes of hoe elk stuk van poëzie is vervuld. 

De grote namen van het Belgische luxedesign zijn bekend, ze beïnvloeden de modescene al veertig jaar lang. Maar er zijn ook gepassioneerde juwelenontwerpers die met avant-gardistische ideeën en respect voor traditioneel ambacht de stiel eer aandoen. Vaak gaat het om gevestigde familiebedrijven, maar evengoed jonge starters die voor een nieuwe wind zorgen. Hoe dan ook, met sierlijk discrete collecties van een buitengewone schoonheid. In The Vault in Antwerpen, in de voormalige Cocodrillo, kon je de laatste creaties van enkele van deze Belgische juwelenontwerpers in een tijdelijke pop-up shoppen.


Unsaid Library


Unsaid Library laat zich inspireren door emoties en wil wat woorden niet kunnen vatten tot uiting brengen in een juweel. Mede-eigenaar en creatief directeur Shraddah Mehta bedacht daarom een bibliotheek van emoties en bracht er elf onder in collecties met suggestieve namen als Nest, Infinite of Beautiful Tear.You can read the complete article here

|
Dec, 2019
Van de Monet expo tot Toetanchamon: 7 must do’s tijdens de kerstvakantie
Read more
|
Nov, 2019
A Shaded View on Fashion Unsaid library x Louise Mertens/ Antwerp
Read more
Close